Fliek /////////////////////////////
////////////


De Optimale druk!

Erik Fliek drukt al jaren handmatig grafiek voor professionele beeldend kunstenaars. Litho’s, etsen en houtsneden.
Het printen van grootformaat digitale prints, zgn. piezografie, voor fotografen en beeldend kunstenaars behoort eveneens tot zijn werkveld.
Met enige regelmaat wordt er een samenwerking met een kunstenaar aangegaan. De grafiek die aldus ontstaat, wordt in kleine oplagen gedrukt, en is als eigen uitgaven van de drukkerij te koop.
Tal van kunstenaars heeft de weg naar zijn atelier gevonden.

Ontwikkelingen binnen de beeldende kunst en hart voor de fotografie en het drukkersvak, maakten de uitbreiding naar digitale technieken tot een logische volgende stap. Kennis, ervaring en outillage zijn bij Erik Fliek ruim voorhanden om digitale prints, groot en klein, van museale kwaliteit te leveren.
Onlangs is de drukkerij verrijkt met een nieuwe grootformaat digitale printer. De Epson Stylus Pro 9900. Deze 44” (112 cm) brede inktjetprinter is speciaal ontwikkeld om de allerhoogste kwaliteit fine-art prints te produceren, met een lichtechtheid tot 200 jaar.

Bij het tot stand komen van “de perfecte druk” staat de kunstenaar/ fotograaf, met zijn specifieke wensen, altijd centraal.
De intentie van de kunstenaar en het vakmanschap van de drukker komt samen en resulteert in een druk waar beiden zich in herkennen. Kwaliteit dus.
Dit vereist, naast vakmanschap, vooral ook inzet en toewijding. In de regel wordt er dan ook één op één met de kunstenaar/ fotograaf samengewerkt aan de pers en aan de printer.
De werkplaats is, naast de digitale faciliteiten, er op ingericht om litho’s (vlakdruk), etsen (diepdruk) en hout- /linoleumsneden (hoogdruk) met de hand voor u te drukken. Onder de tabs komt u iets meer over de verschillende technieken te weten.


Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op.
t. 06-14706693
info@fliek-grafiekdruk.nl

///////